środa, 13 lipca 2011

Nowe sałatki

                                    Sałatka Anety
Układamy w dużym szklanym naczyniu (najlepiej przeżroczystym, żeby było widać efekt)
1. Seler konserwowy ( można kupić w słoiczkach 0,25 litra)
2. Kukurydza ( 1 puszka albo 2 malutkie)
3. Zielony szczypior ( jak duży, to średni pęczek a jak drobny to spory pęczek- posiekany drobno)
4. Szynka wędzona ( 30 dkg pokrojona w niedużą kostkę)
5. Ananas (0,5 puszki pokrojony na drobne kawałki)
6. Papryka czerwona (1 cała oczyszczona i pokrojona w kosteczkę)
7. Ananas (resztę, która została z 1 puszki też pokroić)
8. Ser żółty ( starty na tarce o dużych oczkach i rozłożony sporą warstwą na całości)
9. Jogurt bakoma + 6 łyżek majonezu wymieszane i polane po całości.
Tą sałatkę należy robić w przed dzień podania, żeby smaki się "przegryzły"

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz